Ο δημιουργός του Breaking Bad μιλά (προσεκτικά) για το βιβλικό φινάλε της σειράς

Ποιος δεν θέλει να μάθει τι κρύβει στο μυαλό του Vince Gilligan μετά το το 8ο επεισόδιο (και το κλείσιμο του πρώτου μισού) της πέμπτης σεζόν; Ο ίδιος προστάτευσε το δικαίωμά μας στα μη-spoiler, αλλά δεν είναι ότι δεν είπε και τίποτα. 

(ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ 8ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ 5ης ΣΕΖΟΝ)

Και ξαφνικά, ο Walter μπροστά σε μια αποθήκη με έναν πακτωλό χρημάτων που ο όπως χαρακτηριστικά λέει η Skyler, "φτάνουν και περισσεύουν για δέκα ζωές", αποφασίζει ότι σταματάει την "παραγωγή" meth.

Και ξαφνικά, εκεί που ο χρόνος ξανακυλά ήρεμα, ο κουνιάδος του πηγαίνει στην τουαλέτα των Whites και την ώρα που ψάχνει κάτι να διαβάσει, πέφτει πάνω σε μια αφιέρωση του Gale (βοηθού που είχε αντικαταστήσει προσωρινά τον Jesse στην "παραγωγή") στον περίφημο "μάγειρα" W.W.

Και ξαφνικά, ο Hank θυμάται την κουβέντα με τον Walter την πρώτη φορά που είχε ξαναδεί αυτήν την αφιέρωση, ξανακούει αυτό το "Walter White" που είχε πει για πλάκα(;) στον κουνιάδο του, ξαναβλέπει αυτό το "You Got Me" που του απάντησε ο Walter σηκώνοντας γελώντας τα χέρια.

Και ναι, πολύ ξαφνικά, η τοποθέτηση του Vince Gilligan έγινε ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ανάγκη. Μετά την προβολή του 8ου επεισοδίου στις Η.Π.Α. την Κυριακή (2/9), ο δημιουργός του Breaking Bad μίλησε στους δημοσιογράφους. Και είπε όσα πρέπει, και κυρίως ΟΣΟ πρέπει.

 

Μέχρι το καλοκαίρι του '13 που θα δούμε τα 8 τελευταία επεισόδια της σειράς, οι παρακάτω δηλώσεις του Gilligan είναι ευαγγέλιο.

Για το αν ο Walt όντως σταματάει το "μαγείρεμα":

"Προσωπικά, τείνω στο ότι ήταν ειλικρινής όταν είπε στη Skyler ότι σταματάει. Τον έχουμε όντως δει να μαγειρεύει την τελευταία παρτίδα meth; Δουλεύουμε ακόμα τα τελευταία 8 επεισόδια"

Για το πόσο θα βλέπουμε τον (παραιτημένο από τη μπίζνα) Jesse από εδώ και πέρα
 

"Έχει πολλά να κάνει ακόμη. Το ότι σταμάτησε να "μαγειρεύει" δεν σημαίνει ότι είναι εκτός σειράς. Το Breaking Bad δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την εξαιρετική συμβολή του Aaron Paul"

Για το αν η μαγνητική ακτινογραφία που κάνει ο Walt προς το τέλος του 8ου επεισοδίου σημαίνει ότι ο καρκίνος επέστρεψε

"Ο πιο ασφαλής τρόπος να απαντήσω είναι ότι ποτέ δεν βάζουμε μια σκηνή στη σειρά που δεν οδηγεί πουθενά. Αν μπαίνεις στον κόπο να μαζέψεις όλους τους συντελεστές και να γυρίσεις μια σκηνή, καλό θα ήταν να είναι σημαντική"

Για την πρώτη σκηνή της 5ης σεζόν (σ.σ. ο Walt τρώει μόνος σε ένα επαρχιακό diner και μετά φορτώνει όπλα στο πορτ-μπαγκάζ του)

"Βρισκόμαστε 10-12 μήνες μετά τα πρώτα 8 επεισόδια που είδαμε. Είναι μια ματιά στο μεγάλο τέλος; Ίσως. Θα εκπλαγείτε με το πόσα λίγα έχουμε γράψει για τα 8 τελευταία επεισόδια"

Για το πώς εξηγείται ότι την πάτησε ο πάντα προσεκτικός Mike
 

"Όλοι έχουμε τις στιγμές που θα θέλαμε να πάρουμε πίσω. Ο Mike ήταν πάντα κυρίαρχος σωματικά του Walter. Είδαμε πόσο εύκολα τον έδεσε στο καλοριφέρ. Αλλά το να γυρίσεις την πλάτη στον Walt ήταν κακή ιδέα, ήταν ένα λάθος τακτικής. Νομίζω πως το ηθικό δίδαγμα είναι 'ποτέ μην γυρνάς την πλάτη στον Walter White"

Για το πώς θα αντιδράσει ο Hank στη συνειδητοποίηση ότι ο Walt είναι ο Heisenberg
 

"Πρέπει να είμαι λίγο προσεκτικός εδώ, αλλά μπορώ να πω αυτό: Έχει υπάρξει θέμα εντατικού debate ανάμεσα στους 7 ανθρώπους που γράφουμε τη σειρά. Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Είναι δύσκολο να μπεις στο μυαλό του Hank αυτήν τη στιγμή. Μην ξεχνάτε ότι αυτή είναι η δεύτερη πιο τρομακτική αποκάλυψη που είχε στη ζωή του"

Για το τι παραπάνω μπορεί να μας πει για τα τελευταία 8 επεισόδια
 

"Θα τελειώσουν τα πάντα. Θα υπάρξει κάθαρση. Είναι τρομακτικό αλλά και απελευθερωτικό που όλα θα τελειώσουν σε αυτές τις 8 ώρες. Υπάρχει φημολογία ότι η σειρά θα γίνει ταινία. Αυτό δεν υπάρχει ούτε ελάχιστα στο μυαλό μας. Όσον αφορά εμένα, το τέλος της ιστορίας έρχεται στα τελευταία 8 επεισόδια. Το επικίνδυνο εδώ είναι να μπούμε στη διαδικασία να φτάσουμε σε ένα τέλος που θα ευχαριστεί τους περισσότερους"

Και φυσικά η πιο κρίσιμη ερώτηση. Πρέπει να τιμωρηθεί ο Walt στο τέλος της σειράς;

"Δεν πρέπει. Κάποιος στην πραγματική ζωή διαφεύγει ενός φόνου τη στιγμή που μιλάμε. Θα μπορούσε να μην τιμωρηθεί. Είναι μια πολύ παράξενη σειρά, είμαι πολύ περήφανος γι' αυτή. Ο Walt είναι ξεκάθαρα ο bad guy. Αλλά επειδή είναι τόσο έξυπνος κι έχει δουλέψει τόσο σκληρά και πιστεύει τόσο βαθιά αυτά που νιώθει, που δεν μπορείς να μην τον σεβαστείς. Κάποιες φορές τον υποστηρίζω, κάποιες άλλες θέλω να τον χτυπήσει αυτοκίνητο. Λέγοντας αυτό, αναρωτιέμαι. Ο "ικανοποιητικός" τρόπος να τελειώσεις τη σειρά είναι αυτόματα και ο πιο σωστός;"

FOLLOW:
comments powered by Disqus

TAGS:

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Μην τα χάσετε