Ιπτάμενα αντικείμενα "εισβάλλουν" στη φύση σε μια μυστηριώδη φωτογραφική συλλογή

Ο καλλιτέχνης Thomas Jackson δεν πετάει ποτέ τα αντικείμενα μιας χρήσης. Τα συλλέγει, τα οργανώνει και τα φωτογραφίζει ιπτάμενα και σε μυστηριώδες backround. 

Πλαστικά πιάτα, ποτήρια, χαρτάκια post-it και ξερά φύλλα  είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο Αμερικανός καλλιτέχνης Thomas Jackson για να αποτυπώσει το ταλέντο μέσα από μια σειρά φωτογραφιών με όνομα "Emergent Behavior" (αναδυόμενη συμπεριφορά).

Τα έργα του Jackson είναι εμπνευσμένα από τα "αυτο-οργανωτικά" και "αναδυόμενα" συστήματα της φύσης, όπως οι μεταναστεύσεις των πτηνών, τα σμήνη ακριδών και κάθετι που αποτελεί ομάδα στο φυσικό περιβάλλον. Όπως εξηγεί μέσα από το προσωπικό του blog, το μυστικό της κάθε φωτογραφίας του είναι να προκαλέσει γοητεία αλλά και ελεγχόμενο φόβο για τα φυσικά φαινόμενα που υπονοούνται, αλλά και να εξάψει την ανθρώπινη φαντασία.

 

Φυσικά, πολλοί έσπευσαν να πουν ότι το Photoshop έβαλε το λιθαράκι του, όμως εκείνος υποστηρίζει ότι οι μόνη επεξεργασία που έχει γίνει είναι η αντίθεση των χρωμάτων, για να κάνει τις εικόνες πιο δραματικές και μελαγχολικές, χωρίς όμως να αποκαλύπτει το πώς κατάφερε να κάνει τα αντικείμενα... ιπτάμενα. Να τον πιστέψουμε;

 

 

Δες περισσότερα έργα του στην ιστοσελίδα του.

FOLLOW:
comments powered by Disqus

TAGS:

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Μην τα χάσετε