Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Σταύρος Δαϊλάκης

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τέθηκε το πρωί της Τρίτης, ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, Σταύρος Δαϊλάκης, με αφορμή τηλεοπτική του συνέντευξη κατά την οποία στράφηκε ανοιχτά κατά του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου και του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου, ζητώντας την παραίτησή τους.Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη μετά την αυστηρή ομιλία του Κ. Καραμανλή στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, με την οποία θέλησε να θέσει τέρμα στην εσωστρέφεια και έθεσε όλα τα στελέχη προ των ευθυνών τους.

Η τύχη του βουλευτή της ΝΔ, κρίθηκε σε σύσκεψη που έγινε νωρίτερα την Τρίτη στο Μεγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Τη διαγραφή του κ. Δαϊλάκη από την Κ.Ο. της ΝΔ γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας με την εξής ανακοίνωση:

«Στις 10:15, σήμερα το πρωί 30 Σεπτεμβρίου 2008, έλαβα την ακόλουθη επιστολή του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή, με την οποία μου γνωρίζει ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας το Βουλευτή Δράμας κ. Σταύρο Δαϊλάκη. Η επιστολή αυτή, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής, άρθρο 16 παρ. 5, θα ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα στη Βουλή».

Σημειώνεται οτι ο ίδιος ο βουλευτής είχε δηλώσει στη συνέντευξή του οτι έχει ως πρόθεση ακόμη και να παραιτηθεί άπό το κόμμα, για να διευκολύνει την κυβέρνηση κατά το κοινοβουλευτικό της έργο. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν ο βουλευτής θα επιλέξει αυτή τη λύση η θα παραμείνει στη Βουλή ως ανεξάρτητος.

Υπενθυμίζεται οτι στη συνέντευξή του, ο κ. Δαϊλάκης είχε εξαπολύσει πυρά κατά του Θ. Ρουσόπουλου και του Γ. Αγγέλου και είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να βάλει φραγμό στους συνεργάτες του, οι οποίοι τον καταστρέφουν με τη στάση τους, όπως τόνισε.

Ερωτηθείς για την εμφάνιση Καραμανλή στην Κεντρική Επιτροπή ο κ. Δαϊλάκης είχε εκτιμήσει οτι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στον πρωθυπουργό αλλά στο στενό του περιβάλλον λαο είχε υποδείξει ως υπαίτιους τους κ. Ρουσόπουλο και Αγγέλου. Ο κ. Δαϊλάκης είχε επίσης χαρακτηρίσει τον κ. Καραμανλή «μοναδικό κεφάλαιο».

Σχετικά με τη δική του στάση ο βουλευτής είχε τονίσει: «Ο τελευταίος που θα ρίξει την κυβέρνηση Καραμανλή είμαι εγώ», αλλά είχε πει οτι χρειάζεται η κριτική στο κόμμα αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι  «Η ΝΔ χρειάζεται παλικάρια».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το πρωί της Τρίτης εξέφρασε πάντως την πλήρη στήριξή και αγάπη του προς τον κ. Καραμανλή και την παράταξη και δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί, «ως νίντζα υπηρετώντας τον αρχηγό του», όπως είπε.

FOLLOW:
comments powered by Disqus

TAGS:

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Μην τα χάσετε