Αγάπη μόνο: Για το φαλάφελ με ρεβίθια στο Falafellas

Η γεύση των φαλάφελ στο μικροσκοπικό Falafellas της Αιόλου είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος του street food shop. Μπερδευτήκατε;Δεν έχουμε πάντα χρόνο (και χρήματα) για φαγητό. Είναι κάποιες φορές, όπως για παράδειγμα αυτές μετά από ένα καφεδάκι στο κέντρο της Αθήνας, που θέλουμε κάτι υγιεινό, αλλά όχι ξενέρωτο, κάτι που θα μας κρατήσει χορτάτους για λίγες ώρες, αλλά χωρίς να μας ξοδέψουμε πολλά. Α. Και να είναι και κάπου κοντά αν γίνεται. Νομίζεις ότι ζητάμε πολλά; Για το Falafellas, το κουκλίστικο μαγαζάκι με άρωμα Ανατολής, αυτά είναι παιχνιδάκι.

Δοκιμάσαμε τραγανά, φρεσκοτηγανισμένα φαλάφελ τους σε μεγάλες αραβικές πίτες (με 3,50 ευρώ, η μικρή έχει 2,50) μέσα στις οποίες βάλαμε ρεβίθια (παραδοσιακή γέμιση για φαλάφελ) μαρούλι, ψητή μελιτζάνα, ντομάτα και σος γιαουρτιού. Το τίμησαν και οι χορτοφάγοι της παρέας.

Εσύ μπορείς να βάλεις κι άλλα υλικά όπως ταχίνι, λάχανο, αγγούρι και πολλά όσπρια και μπόλικες σως που απλώνονται μπροστά σου. Το φρεσκοτηγανισμένο και αχνιστό φαλάφελ, με τα ανατολίτικα μπαχαρικά, είναι εκεί και σε περιμένει.

Αιόλου 51, τηλ. 210 3239809 

FOLLOW:
comments powered by Disqus

Μην τα χάσετε

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή