Τα Do και τα Don't με τον καλό σας στον ίδιο online χώρο, θέλει προσοχή

Εσύ, αυτός και τα social media. Να του μιλήσω όταν είναι ανοιχτός για συζήτηση; Να πατήσω Like σε κάτι που έκανε; Να κάνω ή όχι post τον έρωτά μου για εκείνον. STOP. Διάβασε πρώτα και αποφάσισε μετά. 

Powered by glamourmagazine.gr

Σάββατο βράδυ, περιμένετε να έρθει να σας πάρει να πάτε για ποτό. Κι ενώ κάνετε κους-κους στο Facebook με μια φίλη σας, ξαφνικά παρατηρείτε ότι τα τραγούδια που ανεβάζει στο Twitter είναι μες τη μαύρη κατάθλιψη.  Μα τι του συνέβη; Μήπως άλλαξε γνώμη για το ραντεβού σας; Και αυτός ο στίχος σε ένα από τα τραγούδια που λέει «ακόμα σε θυμάμαι», μήπως απευθύνεται στην πρώην του; Για να τον πάρετε τηλέφωνο να του τα ψάλλετε ένα χεράκι… ΟK, στοπ.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχετε στα social media με τη σχέση σας είναι ίδιος με τον μεγαλύτερο κίνδυνο που διατρέχετε και με τον υπόλοιπο κόσμο: να παραγνωριστείτε. Αφήστε κάτω το ακουστικό. Μέχρι να έρθει, έχετε χρόνο να τσεκάρετε την παρακάτω λίστα online συμπεριφοράς.

Είναι Do…

- Να κάνετε retweet κάτι έξυπνο / χαριτωμένο / αστείο / σέξι που είπε, ακόμη κι όταν αναφέρεται σε σας.

- Να διαβάζετε το blog του, ακόμη κι αν το θέμα του blog δεν σας ενδιαφέρει (λέγεται ενδιαφέρον για τα ενδιαφέροντα  του άλλου).

- Να μιλάτε μαζί του στο chat του Facebook για να κανονίσετε πράγματα (ή απλώς για να μιλήσετε), αντί να χρεώνεστε με SMS.

- Να τον πάρετε τηλέφωνο για να σχολιάσετε κάτι που έγραψε στο Twitter.

- Να βάλετε μια κοινή σας φωτογραφία ως Facebook Profile Pic και το όνομά του στο relationship status σας,  κατόπιν συνεννόησης ότι ναι, παραδέχεστε στον κόσμο πως έχετε σχέση.

- Να ανεβάσετε ένα post στο blog σας για κάτι που σας απασχολεί, ακόμη κι αν δεν θα θέλατε να το συζητήσετε μαζί του. Δεν πρέπει να νιώθετε καταπιεσμένη στο ίδιο σας το «διαδικτυακό ημερολόγιο».

- Να κάνετε add τους φίλους του στο Facebook. Φυσικά, μόνο αν τους μιλάτε και στην πραγματική ζωή – όχι αν απλώς σας μιλάει εκείνος γι’ αυτούς.

- Να γράψετε στο Twitter, με κομψό τρόπο πάντα, πως νιώθετε για κείνον.

 

Είναι Don’t…

- Να κάνετε retweet κάτι ρομαντικό / μελιστάλαχτο / πρόστυχο που είπε και απευθύνεται σε σας μόνο.

- Να αφήνετε comment σε κάθε post του blog του, με username κάτι του τύπου «to_morakisou».

- Να θεωρείτε a priori πως έχει όρεξη να σας μιλήσει, ΚΑΘΕ φορά που φαίνεται online στο chat του Facebook.

- Να τον πάρετε τηλέφωνο για να του κάνετε σκηνή για κάποια με την οποία μιλάει στο Twitter.

- Να βάλετε μια κοινή σας φωτογραφία ως Facebook Profile Pic και το όνομά του στο relationship status σας, ενώ  εκείνος δηλώνει ακόμη single γιατί «δεν ασχολείται με τα status του Facebook».

- Να ανεβάσετε ένα post στο blog σας για κάτι που σας απασχολεί σε σχέση με εκείνον. Sorry, αλλά πώς θα σας  φαινόταν να έκανε το ίδιο, δημοσιοποιώντας ένα σας πρόβλημα;

- Να μπλέκεστε συνέχεια στις κουβέντες που κάνει με τους φίλους του στο Facebook. Σκεφτείτε την εικόνα που τους  περνάτε: μιας κοπέλας που θέλει να έχει λόγο σε οτιδήποτε σκέφτεται, λέει και κάνει ο κολλητός τους. Θα τη  συμπαθούσατε, αυτή την κοπέλα;

- Να γράψετε στο Twitter, ότι χωρίζετε. Κι ότι σας ράγισε την καρδιά.

 

FOLLOW:
comments powered by Disqus

TAGS:

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Μην τα χάσετε