Πριν πετάξει πάνω απ' το κεφάλι σου, ο δημιουργός της Fuerzabruta εξηγεί τα ανεξήγητα στο Cosmo.gr

O Fabio D'Aquila, ένας από τους δημιουργούς και γενικός συντονιστής της Fuerzabruta, απογειώνει το κοινό λίγες ώρες πριν την πρώτη παράσταση το βράδυ του Σαββάτου (22/9). 

Οι δημιουργοί του De La Guarda επιστρέφουν στην Ελλάδα με ένα υπερθέαμα για το οποίο παραμίλησαν μέχρι και οι New York Times. Η σκηνή του Badminton είναι ήδη διαμορφωμένη έτσι ώστε να δεχτεί για πρώτη φορά και τους ίδιους τους θεατές που καλούνται για 70 λεπτά να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν όρθιοι στο show.

Επειδή η μιλιά μας πιθανότατα θα κοπεί μετά την ώρα της δράσης, μιλήσαμε έγκαιρα με τον Fabio D' Aquila για αυτά που θα δούμε και για αυτά που θα παλεύουμε να εξηγήσουμε την επομένη.

Fabio, πόσο σημαντική είναι η παρουσία του κοινού στην οικονομία του show;

"Όπως θα γνωρίζεις, πρόκειται για μια απολύτως διαδραστική παράσταση, στην οποία θα χρειαστούμε και τη συμμετοχή του κοινού. Η αλληλεπίδραση με το κοινό είναι αυτή που ζωντανεύει το show μας και κάνει κάθε παράσταση μοναδική. Υπάρχει ένα κομμάτι του show, στο οποίο οι θεατές γίνονται ηθοποιοί, ένας dj αναλαμβάνει τα decks με πολύ δυνατή ηλεκτρονική μουσική και ξεκινάει ένα πάρτι χωρίς κανόνες".

 

Πώς είναι αλήθεια να πετάς πάνω από τους άλλους;

"Αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι της παράστασης. Είναι μια απίστευτη εμπειρία να βλέπεις τα χαμογελαστά πρόσωπα από κάτω σου. Νιώθεις ότι πετάς ακόμα πιο ψηλά".

Ποια είναι η αποστολή της Fuerza Bruta;

"Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε κάποια αποστολή. Αυτό που θέλουμε είναι να συστήσουμε νέους τρόπους στην παρακολούθηση και τη διάδραση του θεατή σε μια θεατρική παράσταση. Θέλουμε να εξαλείψουμε αυτή τη στατικότητα του θεάτρου. Να σας ταρακουνήσουμε. Να σπάσουμε τα όρια, να δημιουργήσουμε μια επικοινωνία μεταξύ κοινού και ηθοποιών.

 

Για μας, δεν υπάρχουν όρια. Στοχεύουμε απευθείας στο σώμα του θεατή. Όσο σε αναγκάζουν να σκέφτεσαι το νόημα πίσω από κάτι, χάνεις την ουσία, δεν το ζεις. Η Fuerzabruta είναι κάτι που συμβαίνει τώρα, σε σένα και πρέπει να αφεθείς για να το ζήσεις"

Πόσο καιρό προετοιμάζεστε για το show;

"Στα τέλη του 2003, τελειώσαμε με το De La Guarda και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μια νέα γλώσσα επικοινωνίας. Μας πήρε περίπου ενάμιση χρόνο σκληρής δουλειάς. Ξεκινήσαμε από το απόλυτο μηδέν, πειραματιστήκαμε με νέα υλικά, νέες τεχνολογίες από τα μέσα του 2004 μέχρι τα τέλη του 2005 που ανεβάσαμε πρώτη φορά την παράσταση.

"Η Fuerzabruta είναι κάτι που συμβαίνει τώρα, σε σένα και πρέπει να αφεθείς για να το ζήσεις"

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μοιάζει. Πρέπει να είσαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση για να "Βγάλεις" το show και να διατηρείσαι σε φόρμα για 10 παραστάσεις την εβδομάδα. Αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι του είναι απλά αεροβική, άρα μπορείς να ανταπεξέλθεις".

 

Ποιο είναι το πιο επικίνδυνο κομμάτι της παράστασης;

"Νομίζω η σκηνή με την γεμάτη πισίνα που αιωρείται πάνω από το κοινό. Το υλικό της ονομάζεται mylar, είναι ασύλληπτα λεπτό, αλλά πολύ ανθεκτικό ταυτόχρονα. Αν κάποιος από το κοινό το χτυπήσει ή το κόψει με ένα δαχτυλίδι ή με το νύχι του, η κατάσταση θα γίνει επικίνδυνη για όλους.

Επίσης, υπάρχει ένα σημείο στο show, όπου 3 ηθοποιοί είναι πάνω σε μια σκάλα σε ύψος 6 μέτρων και πρέπει να πηδήξουν και να περάσουν μέσα από ένα σκηνικό. Απαιτείται τέλειος συγχρονισμός μεταξύ τεχνικών, ηθοποιών, μουσικής και φωτισμού. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους".

Επιφυλάσσετε κάτι ιδιαίτερο για το αθηναϊκό κοινό;

"Το show μας στην Αθήνα θα είναι πολύ ιδιαίτερο, γιατί το κοινό θα το παρακολουθεί όρθιο πάνω στη σκηνή του Badminton Theatre! Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο και για εμάς, αφού δεν έχουμε συνηθίσει να δίνουμε έτσι τις παραστάσεις μας. Στην ουσία, το show μας προσαρμόζεται στις ειδικές συνθήκες του χώρου, αλλά ο πειραματισμός είναι κάτι που λατρεύουμε".

"Απαιτείται τέλειος συγχρονισμός μεταξύ τεχνικών, ηθοποιών, μουσικής και φωτισμού. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους"

 

Τι θυμάστε από τις De La Guarda βραδιές στην Αθήνα, το 2006;

"Η πρώτη εντύπωση είναι ότι βρεθήκαμε σε μια πολύ ιστορική πόλη κι αυτός ήταν πολύ συγκινητικό για μας. Μετά το πολιτισμικό σοκ, έπρεπε να κάνουμε το show μας. Η θέρμη και ο ενθουσιασμός του ελληνικού κοινού είναι κάτι που δεν έχουμε ξεχάσει μέχρι σήμερα".

Η Fuerzabruta έρχεται στο Θέατρο Badminton από τις 22 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 7 Οκτώβρη. Το κεφάλι σου ψηλά!

FOLLOW:
comments powered by Disqus

TAGS:

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Μην τα χάσετε